TARVASTU PEREMÄNGUNI ON AEGA 261 PÄEVA!

Mulgimaa Peremäng oli üks kandidaat Viljandimaa kodanikuühiskonna aasta teo auhinnale

Avaldatud 25.11.2022

Ajalehe Sakala arvamustoimetaja Triin loide kirjutas 9. novembri ajalehes Mulgimaa Peremängu kohta järgmist:

Mulgimaa peremäng leidis aset tänavu juba kaheksandat korda. See on suurim üle-eestiline Mulgimaad ja siin elavaid inimesi tutvustav ettevõtmine. Sel suvel oli Mulgimaa peremänguga seotud kokku ligi 5000 inimest: nii külastajad, korraldajad kui ka toetajad. Tegu on mittetulundusliku üritusega ja sissepääs on alati olnud kõigile tasuta. Projektitoetuste abiga on tehtud üleriigilist turundust meedias ning tasutud hädavajalikud kulud, nagu näiteks mängukaartide trükkimine või kujundused reklaamidele.

Peremängu korraldamine muutub igal aastal aina paremaks: korraldusmeeskond juba teab, mida on vaja teha ja kuidas plaanitud tegevused ellu viia. Kõige olulisem on mängupunktide korraldajate ja mängupäeva läbiviijate ehk tavaliste ja samas väga eriliste Mulgimaa inimeste koolitamine, innustamine, nendega suhtlemine ja ühisesse kogukonda haaramine. Neid tegevusi alustame juba aprillis ja lõpetame septembris.

Jaanika Toome on Mulgimaa peremängu idee algataja ning väsimatu kogukondadega suhtleja. Talle kohe meeldivad inimesed, nendega koos tegutsemine, huvitavate küsimuste esitamine ning lugude jutustamine. Jaanika oskab imeliselt näidata, kui erilised me kõik siin Mulgimaal oleme ja kui oluline on igaühe panus selleks, et nii endal kui teistel oleks hea elada.

Kati-Katri Koppel on Mulgimaa peremängu kaaskorraldaja, hoides kätt pulsil meie kodulehe ja Facebooki lehe sisul ning teistel reklaami ja meediat puudutavatel teemadel. Samuti oskab Kati-Katri teha ilusaid pilte, mis tutvustavad meie mängupunkte ja Mulgimaad kogu Eestile. Kati-Katri hindab väga kõrgelt Mulgimaa pärimust ja tutvustab seda igal võimalusel, kandes rahvariideid ja mängides karmoškal pärimusmuusikat.

Tore, et meid on märgatud ja tunnustatud!

Kati-Katri Koppel